Рекордни жеги в Испания. Страната регистрира най-високата си температура за април

...
Рекордни жеги в Испания. Страната регистрира най-високата си температура за април
Коментари Харесай

Рекордни жеги в Испания

Рекордни жеги в Испания. Страната регистрира най-високата си температура за април в четвъртък, достигайки 38,7 градуса по Целзий. Това заяви БиБиСи, базирайки се на испанската метеорологичната работа.

Рекордната температура беше записана на летището в Кордоба в Южна Испания малко след 17:00 часа локално време. Гореща вълна удари страната с температури с 10-15C по-високи от предстоящите за април.

Това не е обикновено. Температурите са изцяло отвън надзор тази година, сподели Кайетано Торес, представител на испанската метеорологична работа.

На учебните заведения ще бъде позволено да приспособяват своите графици, с цел да избегнат най-лошото от жегата. Влаковете в метрото в Мадрид минават по-често от нормално, с цел да се предотврати дълго очакване на перона, а публичните плувни басейни се чака да отворят месец по-рано от естественото.

Високите температури идват в допълнение към продължителната суша в доста елементи на Испания . Тази композиция покачва вероятността от горски пожари, като националната метеорологична работа предизвестява, че огромни елементи от страната ще бъдат изложени на риск.

Горещата вълна в Испания не е изолиран случай. В целия свят високите температури през първите няколко месеца на тази година разрушиха температурните върхове.
 Испания се бори да избави земеделието си от тежката суша
Испания се бори да избави земеделието си от тежката суша

Страната изиска незабавна помощ от спешния запас на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР